Hoe Loveli in de finale van de Marie Claire Starters Award terecht kwam…

Hoe kom je in de Marie Claire terecht? Dat kan ik zelf ook bijna niet geloven. Tot nu toe was Loveli een hobby. Een passie en een droom voor ooit. Klein en overzichtelijk en met weinig risico’s, want buiten mijn vriendenkring om gebruikten nog maar weinig mensen de deodorant. Nu sta ik in de finale van de Marie Claire Starters Award! Plus een interview in het blad met misschien wel de mooiste foto’s ooit van mij gemaakt. En dat door één toevallige ontmoeting…

Jij kunt me nú helpen die award te winnen. Plus € 5.000 startkapitaal. Een prijs die ik heel graag zou willen winnen. Ik vertel zo wat jij kunt doen om Loveli te helpen naar de next level in het avontuur, maar eerst ga ik verder met hoe het zo ver gekomen is.

De persoon die dit bij mij veroorzaakte was Claudia Straatmans, de voormalige hoofdredacteur van Marie Claire. Ik ontmoette haar in maart in Amsterdam en toen ze vroeg wat ik deed, begon ik uit te leggen waar ik mee bezig was. “Ho stop! Zo werkt het niet tegenwoordig. Doe je pitch in 1 minuut!,” zei ze gedecideerd terwijl ze tegelijkertijd mijn naam googelde. Aargh… ik had geen pitch, geen visitekaartje en mijn info op internet was niet up-to-date. Gelukkig kon ik nog een paar zinnige zinnen uitbrengen, want Claudia reageerde meteen met ‘Dat soort verhalen is precies wat we zoeken bij Marie Claire voor de Startersaward. Je moet zeker meedoen. Koop het nummer dat in mei uitkomt en houd me op de hoogte.’ En ik antwoordde: ‘Wat een goed idee. Ik ga het gewoon doen!’.

Dat laatste simpele zinnetje zorgde ervoor dat ik een belofte had gedaan, waar ik niet meer onderuit kon zonder gezichtsverlies. Accountability! Dank je wel, Claudia. Toen het blad met de aankondiging van de wedstrijd uitkwam, hoopte ik nog even dat ik niet aan de voorwaarden zou voldoen (easy way out), maar nee, hier kon ik niet onderuit.

Natuurlijk gewacht tot het allerlaatste moment en na 3 lange dagen zweten, piekeren en rekenen was het plan klaar. 2 uur voor de deadline verstuurde ik mijn business plan voor Loveli naar de redactie van Marie Claire en meteen erachteraan een mailtje naar Claudia, dat ik meedeed.

Maar goed dat ik de mailtjes in die volgorde had verstuurd, want Claudia reageerde meteen dat zij niet langer voor Marie Claire werkte. Ha ha, had ik dat geweten, dan had ik waarschijnlijk toegegeven aan alle interne stemmetjes die zeiden dat het toch geen zin had om mee te doen.

Het plan was gelukkig verzonden en eigenlijk was ik ook heel trots op het plan. Ik besefte nu pas hoe goed het is om een business plan met financiële doorrekening te hebben. Juist als het je passie is, dat je om wilt zetten in een business, heb je de structuur van een businessplan hard nodig om zakelijk te blijven denken.

Ik bleek een plekje in de top 10 te hebben veroverd en we werden uitgenodigd voor een masterclass op Nyenrode Business University. Daar kregen we een dag lang geweldige lessen over het opzetten van een business en persoonlijke feedback op ons eigen plan. Op basis van de verbeterde plannen, koos de jury de 3 finalisten. En daar zat Loveli bij!

In een sneltreinvaart volgde toen een fotoshoot in stijlvolle W-hotel, met een heel professionele crew die me er op mijn allermooiste uit liet zien (I loved it! Wie niet, als je een dag op schoenen mag lopen die rechtstreeks uit Sex&TheCity leken te komen); de opnames van een promotievideo van onze plannen (volgt…) en een interview. En nu ligt de Marie Claire dan echt in de winkel. Benieuwd naar het eindresultaat? Download de pagina’s uit de Marie Claire hier.

De komende weken staan in het teken van campagne voeren. Want die award wil ik dolgraag winnen. En jij bepaalt wie er wint. Je kunt namelijk stemmen op Loveli, waarbij jij zelf weer mooie prijzen kunt winnen. Maar er is meer…

Onderdeel van de wedstrijd is namelijk een crowdfunding campagne waarbij je nu al in de voorverkoop de producten van Loveli kunt aanschaffen. Daarmee help je mij weer aan het geld om nieuwe producten te laten testen en officieel te laten produceren. Zoals een bodylotion die je huid herstelt, zonder paraffine, parabenen en siliconen. En een bodywash die je huid beschermt. Een facewash, een face oil… Alles puur natuur natuurlijk!

Ik heb jouw steun nodig om te winnen. En jouw support om Loveli naar de next level te helpen. Mag ik je op de hoogte houden van hoe je kunt helpen? Laat dan hier je email achter en ik vertel je precies hoe je kunt stemmen en misschien zelfs wel kunt crowdfunden. Help jij mee om Loveli te laten winnen? Op 29 september 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. Fingers crossed…

To top