3 redenen waarom je douchegel niet goed voor je is - Loveli

3 redenen waarom je douchegel niet goed voor je is

Heb jij ook een droge huid die eigenlijk na iedere douchebeurt een laag bodylotion nodig heeft om er nog een beetje acceptabel uit te zien? Ik zelf gebruik al sinds mijn tienertijd iedere dag een bodylotion of nog liever een bodycrème, omdat mijn huid nou eenmaal droog is. Dacht ik.

Wat ik al die jaren niet wist, is dat iedere douchebeurt enorm bijdraagt aan een droge huid. Hoewel het heerlijk is om je in te zepen met een dikke laag verrukkelijk geurend schuim, is het voor je huid helemaal niet verstandig, omdat je douchgel niet goed voor je is. Je huid bevat namelijk van zichzelf natuurlijke oliën, die gestript worden door de wasstoffen in de douchegels.

Lees verder om te weten wat de andere redenen zijn om je doucheschuim iets minder in te zetten, ook als je geen droge huid hebt.

More...

Douchegels strippen je huid van de natuurlijke huidolie

Hoe vaker je doucheproducten gebruikt, hoe meer je je huid moet moisturizen om de vochtbalans van je huid te herstellen. Maar hoe duur een bodycrème ook mag zijn, hij doet zijn werk nooit zo goed als je eigen natuurlijke huidolie. Die heeft namelijk exact de juiste samenstelling voor jou en de juiste ph-waarde.

Al die zogenaamde ‘verzorgende’ douchegels en douchecrèmes bevatten namelijk stuk voor stuk sodium lauryl sulfate (SLS) of sodium laureth sulfate (SLES). SLS is een wasstof die het beste schuimt, heel goed reinigt en heel goedkoop is, waardoor vrijwel alle fabrikanten dit in hun doucheproducten stoppen. Dit sulfaat is echter ook zo agressief, dat als je het niet af zou spoelen je binnen 5 minuten uitslag zou krijgen.

Doucheproducten doden je goede bacteriën

Op je huid leven niet alleen slechte bacteriën, maar ook goede. De juiste balans zorgt ervoor dat je zweet niet gaat stinken. Zowel de reinigende stoffen in doucheproducten als de conserveermiddelen doden ook de goede bacteriën die van nature op onze huid leven en die veel goeds voor je doen én geurloos zijn. Conserveermiddelen zijn namelijk ontworpen om cellen te doden en daarin maken ze geen onderscheid.

Doucheschuims verstoren de pH-waarde van je huid

Je huid heeft van nature een pH-waarde lager dan 5. Zowel doucheproducten als gewoon water hebben een hoge pH-waarde, waardoor de pH-waarde van je huid ook omhoog gaat. Bij kinderen herstelt de pH-waarde van de huid snel, maar bij volwassenen heeft de huid er tot wel 6 uur voor nodig om terug te komen op het natuurlijke niveau.

Een huid met een lage pH-waarde (onder de 5) heeft een betere conditie dan een huid met een hogere pH-waarde en dat is meetbaar in de huidbarrière, vochtbalans en leefomgeving van de bacteriënflora.

De oplossing?

Een alternatief is een natuurlijke reiniger op basis van kokos zoals cocoglucoside. Die is heel mild, maar schuimt wel een stuk minder. Gecombineerd met de natuurlijke stof betaine wordt de schuimkracht wel versterkt, maar nog altijd niet zo goed als de douchegels met SLS.

Nog veel beter is het om gewoon minder douchegel of zeep te gebruiken. We hebben van kindsafaan geleerd om ons lekker in te zepen en lekker geurend in onze pyjamaatjes te stappen, maar we worden zelden zo vies dat gewoon water onze huid al niet voldoende kan reinigen.

Voordeel van minder vaak een doucheproduct te gebruiken is dat je geld bespaart én de natuur een handje helpt. Met het gebruik van de traditionele doucheschuims draag je namelijk bij aan de vervuiling van het grondwater en misschien ook wel aan de plastic soep in de oceaan. Doucheproducten met scrubkorrels bevatten namelijk vaak nog microbeads van plastic die uiteindelijk in de oceaan belanden. Op de site van Beat the microbead (www.beatthemicrobead.org) kun je kijken of jouw doucheproducten ook microbeads bevatten en je kunt zelfs een app downloaden die op basis van de barcode kan zeggen of een product ok is of niet.

En wat doe ik eraan?

Doucheproducten zonder SLS of SLES zijn niet zo makkelijk te vinden helaas en vaak schuimen ze ook niet zo fijn als de traditionele producten. En omdat je af en toe toch echt een lekker schuimend product wilt om je echt schoon te voelen, ben ik druk bezig met de ontwikkeling van een alternatief. Door het gebruik van een foambottle is het namelijk wél mogelijk om een goed schuim te creëren, dat toch milieuvriendelijk is.

Wil je meehelpen met de ontwikkeling van deze doucheschuim door hem te testen? Laat het dan hieronder weten in de comments en dan neem ik contact met je op.

Click Here to Leave a Comment Below

Kristy Troost - 30 april 2016

Hoi Linda,

Het lijkt me erg leuk om de doucheschuim te testen.

Reply
Joyce - 12 augustus 2016

Hoi Linda, na een zoektocht heb ik een schone douchecel gevonden bij Marqt ontwikkelt door nature’s choice. Graag probeer ik ook jou product, omdat Ik geheel wil overstappen op natuurlijke producten en heb zelfs een tandpasta gevonden. Ben blij dat wij dezelfde interesse hebben en heb op je gestemd bij de Marie Claire starters award!! Veel succes!
Groet Joyce

Reply
  Linda - 12 augustus 2016

  Hoi Joyce,
  Dank je wel voor je stem! Ik heb heel gauw weer een bodywash om te testen hoor. Ik houd je op de hoogte!
  Groetjes,
  Linda

  Reply
Marsha - 14 september 2016

Hoi Linda,
Vandaag je deodorant ontvangen, ziet er prachtig uit en ruikt heerlijk!
Goed te weten dat er niet iets fouts in zit! Ik hoop dat je snel veel meer goede producten ontwikkeld!
Daarom ook op jou gestemd! Heel veel succes! You go girl!!
Groetjes, Marsha

Reply
Andrea - 29 september 2016

Vandaag je deo pakket gekocht, ben benieuwd! Ik gebruik al een tijdje parfum en alcohol vrije douchegel. Zou graag die van jou eens uitproberen/testen.

Reply
Pauline - 30 september 2016

Hoi Linda,

Ik wil graag je bodywash uitproberen. Ik ben net als jij voortdurend op zoek naar goede producten die niet bewerkt zijn. Waar ik me de afgelopen zes maanden vooral bezig heb gehouden met goede, onbewerkte voeding, ben ik me ook steeds meer aan het verdiepen in natuurlijke lichaamsproducten. Ik ben heel benieuwd naar jouw producten!

Reply
Nicole - 30 december 2016

Hoi Linda,

Deze week jouw producten mezelf kado gegeven :-).
Super fijne en natuurlijke producten. Ik ben er blij mee!!
Ik hoop dan ook dat er meer gaan volgen. En ik zou graag je bodywash en evt andere producten willen uitproberen.

Groetjes Nicole

Reply
Cattier - 28 januari 2017

Hoi Linda ,

Ik ben reuze benieuwd naar je natuurlijke producten. En zou graag iets willen proberen en mss wel kopen :).

Groetjes Ilse

Reply
  Linda - 6 februari 2017

  Hoi Ilse,

  Wat fijn om te horen. Ik houd je op de hoogte.

  Groetjes,
  Linda

  Reply
Joska - 28 januari 2017

Hoi Linda,
Ik gebruik 2 dagen je deo en ik ben echt helemaal om. Het werkt perfect, ik ruik aan het einde van de dag geen sprankje zweet en doe maar echt een klein beetje op. Ik ben dan ook erg benieuwd naar meer producten van je voor mezelf, maar ook voor mijn dochters die een gevoelig huidje hebben. Mocht je dus nog testers zoeken, ik test graag mee! Is er al een idee over een baby/kinderlijn? Ik zou vooral behoefte hebben aan badspul en een bodylotion/babyolie/huidolie.

Reply
  Linda - 6 februari 2017

  Hoi Joska,
  Wat fijn om te horen! Ja, een baby/kinderlijn is zeker iets wat op mijn lijstje voor de toekomst staat. Ik houd je graag op de hoogte van de testrondes. Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Linda

  Reply
Lenneke den Oudsten - 19 september 2017

Hoi Linda,

Heel blij dat ik jouw merk / pagina gevonden heb!
De deo is geweldig en ik ben erg benieuwd naar je verdere toekomstige producten.
Als je nog testers zoekt, laat maar weten…

Groetjes, Lenneke

Reply
S. - 18 februari 2018

Hi Linda,

Ik ben tot nu toe super fan van alle producten die je uit brengt! Ik stuit helaas ook tegen het probleem dat het moeilijk is om een écht natuurlijke douchegel te vinden… ik wacht daarom met smacht af naar jouw product!

Groetjes!

Reply
  Linda - 7 augustus 2018

  Hoi S.

  Wat leuk dat je al staat te trappelen tot we de bodywash (doucheschuim) hebben! Binnenkort sturen we een oproepje om te testen hoor 🙂
  We houden jullie op de hoogte!

  Reply
ilse - 3 april 2018

ja ik wil hem graag testen.

Reply
Welmoed Gerrits - 29 mei 2018

Ik ken Loveli nog niet zo lang, maar ik ben super enthousiast over je producten! De deo, lipbalm en facewash bevallen me heel goed.
Het lijkt me heerlijk om ook de bodywash te mogen testen.

Reply
Victoria - 15 juni 2018

Hoi Linda,
Ook ik ben erg benieuwd naar jouw bodywash en het testen ervan (ik zie nog niets in de webshop?)! Ik pas helemaal bij jouw geschetste verhaal dat ik na het douchen flink met bodylotion aan de slag moet om m’n huid soepel te maken. Zonder bodylotion wordt m’n huid in no-time droog, trekkerig en jeukerig. En ik geloof meteen dat het aan mijn douchespul ligt! Dus als je nog steeds met de ontwikkeling van een bodywash bezig bent, en een tester nodig hebt, houd ik me aanbevolen!

Reply
Jitske - 3 juli 2018

Hoi Linda,

Ik zou je bodywash wel willen testen met mijn gevoelige huid als je nog testers zoekt.

Groeten

Jitske

Reply
  Linda - 31 juli 2018

  Hoi Jitske,

  Super! Binnenkort komt er een oproepje voor testers hoor :-).

  Groetjes,

  Linda

  Reply
Kim groothoff - 25 februari 2019

Graag wil ik meewerken aan het testen. Ik ben momenteel zoekende naar een douchegel die zowel goed is voor mij als voor de natuur. Lastig merk ik

Reply
Leave a Reply:

Loading...