facebook pixel

Gisterenavond zat ik super te genieten in de sauna toen ik ineens zo’n aha-moment had…. Hoe kan het dat iedereen hier in de sauna weet hoe gezond zweten is, hoe goed het is voor je lichaam en hoe fijn het voelt om te detoxen? Terwijl we in het dagelijks leven er alles aan doen om zweten te vermijden en zelfs te blokkeren.

Serieus, ik zag iemand in de kleedkamer na afloop deo opspuiten. Om 22 uur ’s avonds! Hoe kan het dat we dan totaal vergeten hoe belangrijk het is om te zweten?

Dit gebeurt er met afvalstoffen die je lijf niet uit kunnen

Niet voor niets gaan we naar de sauna om te detoxen. Al die afvalstoffen heb je liever zo snel mogelijk uit je lijf, toch?

Weet je wat er gebeurt met afvalstoffen die je lichaam niet kwijt kan? Die worden opgeslagen in je vetcellen. Echt, je vetcellen worden gevuld met afvalstoffen, want in die lekker isolerende vetcellen zitten die afvalstoffen veel veiliger opgeslagen, dan wanneer ze vrij rondzwemmen in je bloedbaan.

En wat gebeurt er met vetcellen die vollopen? Die worden ook voller. En je lijf dus ook. Probeer je dat overtollige vet kwijt te raken door te lijnen, dan zal je lichaam er alles aan doen om dat te voorkomen. Die vetcellen zijn er namelijk niet voor niets. Wil je hier meer over lezen, dan raad ik je het boek 100% Gifvrij van Julia Kang aan. Ik heb het jaren geleden gelezen en het was voor mij een grote inspiratie.

Blokkeer je zweetklieren niet met aluminium

Zweten is dus super gezond en fijn voor je lijf. Je wilt dat proces echt niet blokkeren met een deodorant met aluminium en al helemaal niet met een nog sterkere antitranspirant. Aluminium blokkeert namelijk letterlijk de zweetklieren.

Je zweetklieren blokkeren om zo het zweten te voorkomen, is dus echt een no-no. Wat je eigenlijk wil, is geen vieze zweetlucht.

Zo neutraliseer je je zweet

Zweet gaat pas stinken als het in contact komt met de bacteriën op je huid. En dat is wat je wilt voorkomen. Dat kun je doen door je oksels regelmatig te wassen. Maar ook door de pH-waarde van je huid omhoog te brengen, zodat de bacteriën op je huid er niet kunnen leven. Geen bacteriën = geen geurtjes :-).

En dat is precies wat de natriumbicarbonaat in de deo van Loveli doet. Een andere naam voor natriumbicarobaat is zuiveringszout en zo heet het niet voor niets. Zweet wordt namelijk meteen geneutraliseerd als het via je zweetklieren je huid bereikt. Bijkomstig voordeel van natriumbicarbonaat is dat het ook nog eens zweet kan absorberen. Een klein beetje. Maar het lijkt daardoor alsof je minder zweet. Een dubbele win lijkt mij.

Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.

De deo van Loveli is een stick op basis van kokosolie. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.

Geweldig! Ik kan en wil niet meer zonder. Werkt super goed, ruikt subtiel en heerlijk en vooral gif-vrij. Ik ben blij!

Meer dan 500 5-sterren reviews!

Winnaar van de Marie Claire Starters Award

Marie Claire Starters Award

Loveli werd geboren in 2016 en won meteen de Marie Claire Starters Award 2016. Een ongelofelijke eer dat zo'n gerenommeerd blad als Marie Claire zo'n vertrouwen heeft in Loveli. Met het startkapitaal dat bij de Award hoorde, kan de productlijn van Loveli nog sneller worden uitgebreid. 

Met Loveli wil ik een oplossing vinden voor al mijn favoriete producten. Ik accepteer het niet langer dat al mijn favoriete producten vol zitten met chemicaliën die niet goed voor me zijn. Ik wil luxe, een lekkere geur en producten die doen wat ze moeten doen, zonder dat ze mijn huid of mijn gezondheid belasten.

Ik wil 100% goodness, 100% natuurlijk. Puur liefde en verder niets. Punt.

Loveli is al gezien in:

WAT KLANTEN VAN LOVELI ZEGGEN:

Super fijne deodorant en dat zonder aluminium. Het weet de nare geurtjes de hele dag buiten de deur te houden, wat ik nog niet had gevonden met een andere deo (en zeker niet die zonder alumium)! Enorm blij mee ;-).
Dus mocht je nog twijfelen, DOEN!!

Laura

Ik heb Loveli een beetje sceptisch besteld. Deo’s werken nooit echt supergoed en natuurlijke al helemaal niet. Na de beoordelingen gelezen te hebben, wilde ik het toch eens proberen… en het werkt echt!!! Ik gebruik het nu 2 weken met best mooi en warm weer. Het werkt de hele dag bij me en als ik twijfel is 1 keer wat bijsmeren genoeg.ik ben het meest fan van de apple blossom geur. Het enige wat jammer is, is de voorraad reguliere deo’s die nog in de kast staan….

Joyce

De eerste deo die ervoor zorgt dat ik geen nare zweetlucht meer ruik bij mezelf. Zeker op stressvolle momenten had ik daar regelmatig last van. Wel gebruik ik hem vaak 2x per dag. ‘s Avonds naar de yoga voelt het wel zo fris om toch nog even deo op te doen. Echt een top deo, met een subtiele geur, die er voor zorgt dat nare zweetlucht weg blijft.

Anja

Ik heb al heel wat deo’s geprobeerd, maar dit is de eerste waarbij ik niet naar zweet ruik. Echt geweldig.

Sandra