facebook pixel

Waarom je je deo met aluminium vandaag nog de deur uit moet doen

Waarom je je deo vandaag nog de deur moet doen

Wist je dat bijna alle deo's aluminium bevatten? Het werkt namelijk super goed tegen zweetgeurtjes. Maar... aluminium op je huid is misschien al een gek idee, aluminium ìn je lichaam is een heel ander verhaal, toch?

Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit gehoord van aluminium in deodorant. Tot mijn moeder de diagnose borstkanker kreeg en ik mee ging naar het ziekenhuis. Zij kreeg daar te horen dat ze beter kon stoppen met het gebruiken van een deodorant met aluminium. 

Maar waarom vertellen ze dat alleen aan mensen die al ziek zijn? Is het niet belangrijk voor iedereen om dit te weten? Voor mij was dit het startpunt van een zoektocht naar meer informatie hierover èn naar een alternatief. Want wat kun je dan nog wel gebruiken?

Aluminium belandt in je lichaam en je hersenen

De afgelopen jaren hebben steeds meer onderzoekers aan de bel getrokken om te waarschuwen dat deodorant met aluminium mogelijk niet zo goed voor je gezondheid zou kunnen zijn. Het Duitse Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) besloot daarom te onderzoeken wat er gebeurt als je iedere dag een deo met aluminium gebruikt.

Het BfR is een instituut dat namens de Duitse overheid uitzoekt wat de risico's zijn op het gebied van voeding, chemicaliën, cosmetica en speelgoed. Allemaal om de gezondheid van de consument te beschermen. Dit doen ze op basis van bestaand wetenschappelijk onderzoek, maar ook door eigen onderzoek.

En dit onderzoek toonde aan dat het aluminium in een deodorant dóór je huid ìn je lichaam terecht komt, via je bloedbaan in je klieren en zelfs je hersenen belandt. (bron)

Wassen en scheren verhoogt de opneembaarheid van aluminium ìn je lichaam

Het onderzoek werd uitgevoerd onder mannen en vrouwen die hun oksels dagelijks wassen en scheren, want door een dagelijkse was- en scheerbeurt, strip je je huid van zijn beschermlaagje en wordt de opneembaarheid van wat je op je huid smeert, verhoogd

Het resultaat van het onderzoek was dat 0,014% van het aluminium in het lichaam werd teruggevonden. Dat klinkt misschien als weinig, maar het is omgerekend 10,5 µg per persoon per dag. Dat is ruim 20% hoger dan de hoeveelheid die door de European Food Safety Authority, EFSA, als veilig bestempeld is. En dan moet je er ook nog rekening mee houden dat je daarnaast nog aluminium binnenkrijgt via water en voedsel. (bron)

Wat is dan de oplossing volgens de BfR? Als je je huid niet meer dagelijks wast en scheert, verminder je de opname van het aluminium in je lichaam. En helemaal voorkomen doe je door je deo vandaag nog de deur uit te doen en over te stappen naar een deo zonder aluminium.

Waarom zit er een metaal in je deo?

Maar waarom zit er eigenlijk een metaal als aluminium in je deo? De reden dat er aluminium in deodorant zit, is dat aluminium perfect is om een blokkade tegen zweet te vormen. Dat is voor de korte termijn fijn, maar zweten doe je niet voor niets: je lichaam ruimt daarmee afvalstoffen op waarvan je blij bent dat ze uit je lichaam zijn. Zweten wil je niet voorkomen, maar zweetgeurtjes wel.

Voor mij was dit genoeg om op zoek te gaan naar een deo zonder aluminium. En die bestonden er toen ook al, maar niet één werkte voor mij goed genoeg. Ik reisde veel en als ik dan bovenop een prachtige tempel in Cambodja stond, dan verpestte mijn zweetgeur de hele ervaring voor mij. Ik ben toen terug gegaan naar een gewone deo, maar heb mijn zoektocht voortgezet.

Uiteindelijk kwam ik uit bij een recept uit Amerika dat ik verder ben gaan ontwikkelen tot een topper van een deo. Ik gaf hem ook aan vriendinnen en al snel wilden zij niet meer zonder. Zo ontstond het idee om er een een echt bedrijf van te maken. De deodorant van Loveli werd daarmee de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt.

100% goodness, 100% natuurlijk

Ik ben geen scheikundige, geen natuurkundige en heb geen achtergrond in de schoonheidsindustrie. Ik werkte als marketeer en heb een passie voor de natuur. Met mijn enorme obsessie kan ik er bijna 24 uur per dag mee bezig zijn. Met het lezen over ingrediënten, shoppen en producten fabriceren in mijn tot-lab-omgebouwde-schuur.

Maar toen mijn eerste crème letterlijk ontplofte in mijn keuken, besloot ik dat ik óf moest stoppen óf een opleiding moest gaan volgen. Het werd het laatste. Ik volgde een opleiding tot Cosmetic Formulator en daarna de vervolgmodule voor natuurlijke cosmetica.

Nu ontwikkel ik de producten voor Loveli zelf, in mijn eigen lab. Daarna worden ze geproduceerd door professionals met jarenlange ervaring in de cosmeticawereld. 

Winnaar van de Marie Claire Starters Award

Marie Claire Starters Award

Loveli werd daarmee geboren in 2016 en won meteen de Marie Claire Starters Award 2016. Een ongelofelijke eer dat zo'n gerenommeerd blad als Marie Claire zo'n vertrouwen heeft in Loveli. Met het startkapitaal dat bij de Award hoorde, kan de productlijn van Loveli nog sneller worden uitgebreid. 

Met Loveli wil ik een oplossing vinden voor al mijn favoriete producten. Ik accepteer het niet langer dat al mijn favoriete producten vol zitten met chemicaliën die niet goed voor me zijn. Ik wil luxe, een lekkere geur en producten die doen wat ze moeten doen, zonder dat ze mijn huid of mijn gezondheid belasten.

Ik wil 100% goodness, 100% natuurlijk. Puur liefde en verder niets. Punt.

De eerste deo zonder aluminium die écht werkt

Hoe kan het dan dat de deo van Loveli toch zo goed werkt, terwijl er geen aluminium in zit? Dat komt door het ingrediënt natriumbicarbonaat. Of te wel: zuiveringszout. Zuiveringszout zorgt ervoor dat bacteriën niet goed kunnen groeien onder je oksels en bacteriën zijn de oorzaak van de zweetgeur. Vers zweet stinkt namelijk niet. Maar als zweet in contact komt met de bacteriën op je huid, dan gaan ze zich vermenigvuldigen en dan ga je stinken.

Natriumbicarbonaat zorgt ervoor dat de bacteriën niet kunnen groeien. Dat komt omdat de pH-waarde van natriumbicarbonaat hoog is en in een basisch milieu kunnen bacteriën niet groeien. Het zweet wordt dus meteen geneutraliseerd zodra het je huid bereikt.

Natriumbicarbonaat blokkeert je poriën niet, zoals aluminium dat doet. Je zweet nog wel, maar het lijkt wel minder. Natriumbicarbonaat heeft namelijk een absorberende werking, net als de arrowroot die aan de deo is toegevoegd. Dus het lijkt alsof je minder zweet, maar je lichaam kan gewoon zijn afvalstoffen kwijt.

De deo van Loveli is een stick op basis van kokosolie. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.

Geweldig! Ik kan en wil niet meer zonder. Werkt super goed, ruikt subtiel en heerlijk en vooral gif-vrij. Ik ben blij!

Meer dan 500 5-sterren reviews!

Loveli is al gezien in:

WAT KLANTEN VAN LOVELI ZEGGEN:

"Ik heb al heel wat deo’s geprobeerd, maar dit is de eerste waarbij ik niet naar zweet ruik. Echt geweldig."


Sandra


"Ik heb Loveli een beetje sceptisch besteld. Deo’s werken nooit echt supergoed en natuurlijke al helemaal niet. Na de beoordelingen gelezen te hebben, wilde ik het toch eens proberen… en het werkt echt!!! Ik gebruik het nu 2 weken met best mooi en warm weer. Het werkt de hele dag bij me en als ik twijfel is 1 keer wat bijsmeren genoeg.ik ben het meest fan van de apple blossom geur. Het enige wat jammer is, is de voorraad reguliere deo’s die nog in de kast staan…."


Joyce

"De eerste deo die ervoor zorgt dat ik geen nare zweetlucht meer ruik bij mezelf. Zeker op stressvolle momenten had ik daar regelmatig last van. Wel gebruik ik hem vaak 2x per dag. ‘s Avonds naar de yoga voelt het wel zo fris om toch nog even deo op te doen. Echt een top deo, met een subtiele geur, die er voor zorgt dat nare zweetlucht weg blijft."


Anja"Super fijne deodorant en dat zonder aluminium. Het weet de nare geurtjes de hele dag buiten de deur te houden, wat ik nog niet had gevonden met een andere deo (en zeker niet die zonder alumium)! Enorm blij mee ;-).
Dus mocht je nog twijfelen, DOEN!!"


Laura